Vinylvloeren: onderhouds- en budgetvriendelijk | Belgian Tile Centre NV

Een stijlvolle én praktische vloer? Dan moet je voor een COREtec vinylvloer kiezen. Met vinyl boots je moeiteloos elke tegel of houtsoort na terwijl je geniet van een maximaal comfort. Deze onderhouds- en budgetvriendelijke vloeren maken jouw woning helemaal af.

Nimbus 50lvreh140

Vinylvloeren: wat is vinyl?

Vinyl is gemaakt van polyvinylchloride (pvc) en is een flexibel materiaal dat niet enkel voor platen, maar ook voor vloeren wordt gebruikt. Vinylvloeren bestaan uit meerdere lagen die samen zorgen voor een kwalitatieve en stevige vloer. De onderlaag zorgt voor veerkracht en stevigheid. Daarop ligt een glasvezellaag die vervorming tegengaat. De derde laag bepaalt de look van je vinylvloer en kan met allerlei ontwerpen bedrukt worden. De vloer wordt uiteindelijk afgewerkt met een toplaag die beschermt tegen krassen en slijtage.

Kies je vloer in onze showroom

Voordelen van onze COREtec vinylvloeren

Omdat vinyl een zacht en flexibel materiaal is, weerkaatst het geen geluid. Je kan dus gerust op je naaldhakken over de vloer lopen zonder iemand te storen. Je kinderen of huisdieren spelen ook ongeremd met hun favoriete speelgoed terwijl jij in alle rust kan genieten van een boek, tv-serie of podcast.

Een vinylvloer absorbeert geen vocht. Heb je dus iets gemorst? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Je kan het heel makkelijk afvegen zonder sporen na te laten. Ook vuil en stof zijn met een veeg verdwenen.

Vinyl is een vochtafstotend materiaal. Je kan een vinylvloer dus overal in huis leggen, zelfs in je douche.

Vinylvloeren voelen zacht en warm aan. Je kan comfortabel op de grond zitten of liggen, ideaal voor een yoga- of workoutsessie of om te spelen met je kinderen of huisdieren. Een vinylvloer neemt trouwens de temperatuur van de omgeving aan. In tegenstelling tot tegels, zal je vloer dus altijd warm aanvoelen in de winter. In combinatie met vloerverwarming geeft dat een heerlijk effect. Bye bye koude voeten.

Een vinylvloer plaatsen neemt niet veel tijd in beslag. Meestal kan je vinyl zwevend leggen, dat betekent dat je hem niet vastlijmt aan de ondervloer, waardoor je je vinylvloer makkelijk kan vervangen of weghalen en mee kan verhuizen. Je kan hem trouwens overal op monteren, dus je hoeft je oude vloer ook niet te verwijderen.

Regina 50lvre139
Louise 50lvre124
Regina 50lvreh139
Toronto 50lvr127

Soorten vinyl

Onze COREtec vinylvloeren kan je op twee manieren leggen: met planken die in elkaar klikken of in sheets.

Klikvinyl werkt op dezelfde manier als kliklaminaat. Het zijn planken of tegels die je in elkaar klikt. Het voordeel is dat je klikvinyl niet moet vastlijmen op een ondervloer en dat je het makkelijk kan demonteren indien nodig.

Vinyl sheets of –rollen zijn grote lappen vinylvloer die je op maat kan snijden. Het voordeel is dat je vloer snel gelegd is omdat je slechts een paar vellen nodig hebt om een hele kamer te vloeren.

Choose your style

COREtec vinylvloeren zijn verkrijgbaar in letterlijk alle stijlen en patronen. Vinyl is een flexibel en dankbaar materiaal waarmee je alle kanten uit kan. Wil jij een ruwe industriële look, een natuurlijke houtlook of een authentieke tegelvloer met patroontjes? Met vinyl is het allemaal mogelijk!

Heeft jouw interieur een ruw kantje? Dan past een vinylvloer in betonlook daar perfect bij. Je creëert snel en eenvoudig dezelfde industriële uitstraling als beton, maar dan met een vloer die wél warm aanvoelt.

Een houten vloer maakt elke ruimte charmant en gezellig, maar er hangt ook een stevig prijskaartje aan vast. Met een vinylvloer is dat zo opgelost. Elke houtsoort wordt feilloos nagebootst in verschillende legpatronen, groottes en lengtes. Een hippe visgraatvloer, uniek sterpatroon of authentieke plankenvloer? You decide!

Natuursteen straalt van nature veel charme uit. Niet onlogisch dat veel mensen kiezen voor natuursteen tegels in hun woning. Maar natuursteen vergt wat onderhoud. Met een vinylvloer heb je daar helemaal geen last van. Die is makkelijk te reinigen én imiteert de uitstraling van natuursteen uitstekend.

Hoe onderhoud je je vinylvloer best?

Een COREtec vinylvloer vraagt weinig onderhoud. Het volstaat om af en toe te stofzuigen of vegen om je ruimtes proper te houden. Heb je ergens gemorst? Dan veeg je de vlek of vloeistof gewoon weg met een doekje. Blijft de vlek toch iets beter zitten dan gedacht? Dweil er eens over met water en wat allesreiniger en je kan weer verder.

Benieuwd naar alle stijlen, ontwerpen en mogelijkheden?

Ontdek ze in de showroom

Tegels Showroom Aalter
Showroom Tegels Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele projecten

Een onderhoudsvriendelijke vinylvloer voor je kantoor- of bedrijfsruimte? Ook als professional kan je terecht bij Belgian Tile Centre NV. Wij bouwen graag mee aan jouw project.

Meer info

Vancouver 50lvre130

Geen fan van vinyl? Ontdek meer vloeren

Een vinylvloer heeft veel voordelen, maar soms wil je toch liever het echte authentieke gevoel van natuursteen of parket. Bij Belgian Tile Centre NV vind je alle soorten vloeren. Of je nu houdt van tegels, hout of vinyl, we hebben voor elk wat wils. Niet enkel voor binnen trouwens. Ook wie zijn terras of oprit wil (her)aanleggen kan bij ons terecht voor tegels.

Parket

Laminaat

Keramische tegels

Natuursteen tegels

Terrastegels

Oprittegels

Belgian Tile Centre NV: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Bij Belgian Tile Centre NV ben je altijd welkom. Onze deur staat elke dag, behalve zondag, open om even rond te neuzen in onze showroom. Wanneer je vragen hebt over onze vloeren, helpen onze medewerkers je met veel plezier verder. Het vertrouwen van onze klanten is belangrijk. We doen er dan ook alles aan om dat zo hoog mogelijk te houden en jou een comfortabel gevoel te geven.

Wanneer je je COREtec vinylvloer bij ons koopt, reken je ook op een nauwkeurige installatie. Onze vloerders zijn echte vakmannen die je vloer snel en professioneel plaatsen. Zo geniet jij jarenlang van je nieuwe vloer.

 • uitgebreide keuze
 • 10 jaar garantie
 • 2x per jaar opendeurdag
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • indrukwekkende showroom van 1500 m2
 • eigen montagedienst
 • uitstekende klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring
 • uitgebreide keuze
 • 10 jaar garantie
 • 2x per jaar opendeurdag
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • indrukwekkende showroom van 1500 m2
 • eigen montagedienst
 • uitstekende klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring