Natuurstenen tegels in blauwe hardsteen | Belgian Tile Centre NV

Renoveer of bouw je binnenkort een woning en ben je op zoek naar tegels die de tand des tijds doorstaan? Dan is blauwsteen de perfecte tegelsoort voor jou!

Cottodeste Bluestone Evolution Ambiente Bluocean Natural Living 2 Min

Blauwe hardsteen

Blauwsteen, ook bekend als blauwe hardsteen, hardsteen, arduin of petit graniet, is een donkere, buitengewone en duurzame natuursteen die zeer slijtvast is. Deze blauwe hardsteen vormt de basis voor tegels, boordstenen, buitentrappen en flagstones die stuk voor stuk ware eyecatchers zijn.

Waaruit bestaat blauwe hardsteen? In blauwe hardsteen vind je sporen van zeelelies of crinoïden. De zeelelies lieten bij hun afsterven een kalkskelet achter op de zeebodem, dat na miljoenen jaren samen met de calcietafzetting een laag blauwe hardsteen vormde. Dit maakt blauwe hardsteen een unieke samenstelling van voornamelijk fossiele crinoïden en microkristallijn calciet.

Kom eens langs

Kenmerken van blauwsteen

Natuurstenen tegels in blauwe hardsteen bieden een combinatie van schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze de ideale optie zijn voor verschillende interieur- en exterieurprojecten.

Blauwe hardsteen is van nature bijzonder sterk, hard, solide compact en heeft een lage porositeit, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en slijtage. Ook de kleur van blauwe hardsteen vervaagt nauwelijks, zelfs na langdurig gebruik.

Daarnaast is blauwe hardsteen biologisch inert, niet-allergeen en vuurvast, waardoor het veilig is voor gebruik en bestand tegen alle weeromstandigheden, inclusief vorst, hitte en vochtigheid. Met blauwe hardsteen combineer je duurzaamheid en comfort in één.

De unieke textuur en kleurvariaties van blauwe hardsteen geven een natuurlijke en rustieke uitstraling aan elke ruimte. De tijdloze esthetiek van blauwe hardsteen voegt tegelijkertijd een vleugje elegantie en verfijning toe aan je interieur en/of exterieur, waardoor het een populaire keuze is voor zowel traditionele als moderne stijlen.

Tegels in blauwe hardsteen bieden een grenzeloze creatieve vrijheid die aansluit bij al jouw wensen en eisen. Of je nu fan bent van een interieur of terras met een lichtblauwe of zwarte kleur, witte aders of kringen, veel crinoïden of een egale uitstraling, tegels in blauwe hardsteen zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleurschakeringen, tinten en texturen.

De veelzijdige blauwe hardsteen past moeiteloos bij elke bouwstijl, van klassiek tot modern en voegt in een mum van tijd stijl en karakter toe aan je interieur of terras. En nog belangrijker: de tegels behouden hun prachtige uitstraling door de jaren heen, waardoor blauwe hardsteen al jouw interieur- en exterieurverwachtingen overstijgt.

Hoewel natuursteen regelmatig onderhoud vereist, is blauwe hardsteen over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden met milde reinigingsmiddelen. Heb je tegels in blauwe hardsteen op je terras of in je tuin? Goed nieuws! Want dan heeft blauwe hardsteen ook maar weinig onderhoud nodig. De meeste vetvlekken en ander vuil worden zelfs automatisch weggespoeld door de regen.

Belgische Blauwsteen Courant
Belgische Blauwsteen Super
Tanur Grey
Molianos Extra

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Bezoek onze showroom

Showroom Tegels Aalter
Tegels Showroom Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele bouwprojecten

Als bouwbedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier voor blauwe hardsteen? Belgian Tile Centre NV staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn kwalitatieve werk in de professionele wereld. We bouwden onder andere mee aan het MAS, STAM, IKEA Gent, verschillende scholen, stations en ziekenhuizen.

Meer info

Blavier 2017b 055

Geen fan van blauwsteen? Ontdek meer vloeren en tegelsoorten

Is blauwe hardsteen toch niet 100% jouw ding? Geen zorgen! Bij Belgian Tile Centre NV vind je alle soorten vloeren.

Parket

Laminaat

Vinyl

Keramische tegels in betonlook

Keramische tegels in houtlook

Keramische tegels in natuursteenlook

Natuurstenen vloer met graniet

Natuurstenen vloer met marmer

Natuurstenen vloer met travertijn

Belgian Tile Centre NV: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Als klant ben je bij Belgian Tile Centre NV altijd welkom. We ontvangen je graag in onze showroom waar je rustig kan rondkijken op je eigen tempo. Je krijgt de kans om onze kwalitatieve producten te ontdekken en kan altijd vragen naar raad. We geven je steeds eerlijk advies en streven naar een grote vertrouwensband met onze klanten.

Beslis je om jouw tegels in blauwe hardsteen bij ons te bestellen? Dan kan je blijven rekenen op onze service. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een vloerder, Belgian Tile Centre NV heeft een eigen plaatsingsdienst. Onze vakmannen plaatsen al meer dan 20 jaar jouw keramische vloer- of wandtegels met de grootste precisie en zorgen voor een perfecte afwerking. We houden je bovendien regelmatig op de hoogte over de stand van zaken, zo weet je dat je op ons kan rekenen.

 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring
 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring