Natuurstenen tegels in graniet | Belgian Tile Centre NV

Een uniek interieur creëren met een mooie vloer? Dan moet je voor een natuurstenen vloer in graniet tegels kiezen. Ze bezorgen je dat wauw-effect waar jij naar op zoek bent. Je woonkamer, keuken en badkamer zien er in een mum van tijd stralend uit met onze unieke en elegante graniet tegels.

20 Summer House Render 5

Graniet tegels

Wist je dat graniet tot de categorie stollingsgesteenten behoort? Meer specifiek tot de zure of felsische dieptegesteenten. Graniet tegels ontstaan diep in de aardkorst door het langzame stollen van magma, een proces dat duizenden jaren kan duren. Wanneer je dus kiest voor granieten tegels, kiest je dus voor een stukje geschiedenis dat mogelijk duizenden jaren oud is.

Het unieke verhardingsproces van graniet tegels heeft geleid tot de vorming van prachtige kristallen, waardoor deze granieten tegels worden gekenmerkt door een fraai gespikkeld oppervlak. Graniet bestaat hoofdzakelijk uit drie mineralen die de uiteindelijke kleur bepalen: kwarts (vaak grijs), veldspaat (crème-, roze- of witkleurig) en mica’s (bruin of lichtgrijs).

Kom eens langs in onze showroom

Kenmerken van graniet tegels

Elk stuk graniet is uniek vanwege de natuurlijke variaties in kleur en textuur, het is een waar kunstwerk van Moeder Natuur. Graniet tegels creëren dus een natuurlijke en authentieke uitstraling, waarbij geen enkele steen hetzelfde is. Van lichtgrijs tot donkerrood en een scala aan spikkels in verschillende groottes.

Ze bieden een breed spectrum aan kleurnuances en varianten, elk met een uniek en authentiek design dat nergens anders te vinden is. Graniet tegels bezorgen je die warme en elegante sfeer in elke ruimte.

Graniet tegels behouden hun kleur en glans, zelfs onder invloed van zonlicht en andere weersomstandigheden. Daardoor zijn graniet tegels ook geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ze vervagen niet en behouden hun levendige uitstraling gedurende vele jaren. Doordat ze hitte- en vorstbestendig zijn, kunnen graniet tegels dus het hele jaar door gebruikt worden, ongeacht het weer. Laat die zomerse temperaturen en ijzige winterdagen maar komen!

Graniet is een natuurlijk materiaal dat duurzaam wordt gewonnen. Het is een milieuvriendelijke keuze voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en eco-vriendelijke producten. Bovendien is graniet een van de hardste natuurstenen, waardoor graniet tegels bestand zijn tegen krassen, stoten en slijtage. Ze behouden hun schoonheid en glans jarenlang, zelfs bij intensief gebruik.

Door het langdurige uithardingsproces is graniet niet alleen buitengewoon hard en duurzaam, maar ook bestand tegen krassen, stoten, slijtage en kleurvervaging, wat graniet tegels dus gemakkelijk maakt qua onderhoud. Graniet tegels hebben een lichte porositeit en met regelmatig onderhoud behouden ze hun prachtige uitstraling voor lange tijd. Wat we bij Belgian Tile Centre NV adviseren? We raden je aan om je graniet tegels te impregneren om vlekken te voorkomen. Na verloop van tijd ontwikkelt zich dan een charmante patina.

Diorite Dark
Pepperino Dark
Ming
Rosa Porrino
Shivakasi Ivory
Black Fusion
Crema Julia

Benieuwd naar meer over onze graniet tegels?

Bezoek onze showroom

Showroom Tegels Aalter
Tegels Showroom Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele bouwprojecten

Als bouwbedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier voor graniet tegels? Belgian Tile Centre NV staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn kwalitatieve werk in de professionele wereld. We bouwden onder andere mee aan het MAS, STAM, IKEA Gent, verschillende scholen, stations en ziekenhuizen.

Meer over bouwprojecten

Blavier 2017b 055

Geen fan van graniet tegels? Ontdek meer vloeren

Graniet tegels creëren een zeer uniek resultaat, maar soms wil je het eerder klassiek en traditioneel houden. Bij Belgian Tile Centre NV vind je alle soorten vloeren. Of je nu een voorkeur hebt voor tegels, hout of vinyl, we voorzien voor ieder wat wils.

Parket

Laminaat

Vinyl

Keramische tegels in betonlook

Keramische tegels in houtlook

Keramische tegels in natuursteenlook

Natuurstenen vloer met blauwsteen

Natuurstenen vloer met marmer

Natuurstenen vloer met travertijn

Balmoral
Marazzi Mystone Kashmir 003
Kashmir White

Belgian Tile Centre NV: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Als klant ben je bij Belgian Tile Centre NV altijd welkom. We ontvangen je graag in onze showroom waar je rustig kan rondkijken op je eigen tempo. Je krijgt de kans om onze kwalitatieve producten te ontdekken en kan altijd vragen naar raad. We geven je steeds eerlijk advies en streven naar een grote vertrouwensband met onze klanten.

Beslis je om jouw Graniet tegels bij ons te bestellen? Dan kan je blijven rekenen op onze service. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een vloerder, Belgian Tile Centre NV heeft een eigen plaatsingsdienst. Onze vakmannen plaatsen al meer dan 20 jaar jouw keramische vloer- of wandtegels met de grootste precisie en zorgen voor een perfecte afwerking. We houden je bovendien regelmatig op de hoogte over de stand van zaken, zo weet je dat je op ons kan rekenen.

 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring
 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring