Travertijn tegels voor een charmante sfeer | Belgian Tile Centre NV

Op zoek naar een nieuwe vloer die een neutrale en rustgevende look creëert? Travertijn tegels zijn de perfecte keuze voor zowel je interieur als exterieur. Met hun mediterrane toets bezorgen ze je ook een vakantiegevoel.

Vloer Travertino Oceano Architect Patrick Persoons Fotografie Nick Cannaerts Plan Magazine Min

Travertijn tegels

Travertijn is een soort kalksteen die voorkomt in gebieden met warmwaterbronnen, geisers of kalksteengrotten. Hoe ontstaat travertijn? Wanneer het CO2-gehalte in het warme water daalt en er kalk neerslaat.

Waarom zijn travertijn tegels zo uniek? Omdat ze karakteristieke onregelmatige poriën bevatten die worden gevormd door de afbraak van takjes, bladeren, kleine dieren en andere resten in het water. Bovendien heeft travertijn een kenmerkende gelaagde structuur omdat er telkens nieuwe lagen kalk worden afgezet.

Kom eens langs

Kenmerken van travertijn tegels

Travertijn tegels brengen een charmante en mediterrane sfeer tot leven dankzij hun rustieke en gevarieerde oppervlak, met warme kleurschakeringen variërend van lichtbeige tot diepbruin. Ze bezorgen je een warme uitstraling met unieke aderpatronen. De natuurlijke uitstraling van travertijn tegels voegt een vleugje elegantie en luxe toe aan elk interieur en/of exterieur.

Travertijn tegels zijn geschikt voor diverse interieur- en exterieurstijlen, doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afwerkingen. Denk maar aan gepolijst, gezoet, getrommeld of geborsteld. Travertijn tegels bieden veelzijdigheid, waardoor ze perfect passen bij zowel een ton-sur-ton als een contrastrijk interieur of exterieur, en zowel moderne als klassieke woonstijlen complimenteren.

Heb je een voorkeur voor een strakke uistraling? Kies dan bijvoorbeelde voor grote, vierkante travertijn tegels. Voor een meer landelijke sfeer, kies je voor travertijn tegels in wildverband of ‘Romaans verband’.

Travertijn is een natuurlijk gesteente dat bestand is tegen slijtage. Daarbovenop zijn travertijn tegels van nature hittebestendig, waardoor ze goed presteren in zowel binnen- als buitentoepassingen, zoals vloeren, wanden, terrassen en zwembaden.

Travertijn tegels hebben een natuurlijke poreuze structuur, wat hen een prachtig ruwe uitstraling geeft. Tegelijkertijd maakt het hen wel gevoelig voor zuren, vuil en water. Tijdens de productie van travertijn tegels worden de poriën afgedicht met vulmiddel om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Na intensief gebruik kunnen de poriën echter weer zichtbaar worden. Daarom vragen travertijn tegels toch enige aandacht op het vlak van onderhoud en moet je ze regelmatig impregneren en verzorgen.

Maar hoewel travertijn tegels regelmatig onderhoud vereisen, hou je ze met de nodige aandacht in een optimale conditie!

Travertino Romano Classico
Travertin Classic Beige
Travertino Titanium
Vloer Travertino Oceano Architect Patrick Persoons Fotografie Nick Cannaerts Plan Magazine Min

Helemaal fan van de neutrale en sfeervalle look van  travertijn tegels?

Bezoek onze showroom

Showroom Tegels Aalter
Tegels Showroom Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele bouwprojecten

Als bouwbedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier voor travertijn tegels? Belgian Tile Centre NV staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn kwalitatieve werk in de professionele wereld. We bouwden onder andere mee aan het MAS, STAM, IKEA Gent, verschillende scholen, stations en ziekenhuizen.

Meer info

Blavier 2017b 055

Niet overtuigd van travertijn tegels? Ontdek meer vloeren

Travertijn tegels creëren een zeer uniek resultaat, maar vereisen enige aandacht qua onderhoud. Of soms wil je het eerder klassiek en traditioneel houden. Geen zorgen! Bij Belgian Tile Centre NV vind je alle soorten vloeren.

Parket

Laminaat

Vinyl

Keramische tegels in betonlook

Keramische tegels in houtlook

Keramische tegels in natuursteenlook

Natuurstenen vloer met blauwsteen

Natuurstenen vloer met graniet

Natuurstenen vloer met marmer

Belgian Tile Centre NV: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Belgian Tile Centre NV ontvangt je als klant altijd met open armen. Onze showroom is elke dag open, behalve op zondag. Je kan er rustig een kijkje nemen en advies vragen als je dat wenst. Belgian Tile Centre NV streeft naar een groot klantenvertrouwen en is daarom altijd eerlijk naar zijn klanten.

Bestel je travertijn tegels bij ons? Dan kan je nadien altijd blijven rekenen op ons. We hebben eigen vloerders die je tegels komen leveren en plaatsen. We garanderen je zo een mooi interieur met een perfecte afwerking.

 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring
 • enorm aanbod
 • 10 jaar garantie
 • halfjaarlijkse opendeur met grote kortingen
 • elke zaterdag magazijnverkoop
 • 1500 m2 aan tegels in onze toonzaal
 • eigen plaatsingsdienst
 • uitzonderlijke klantenservice
 • ruim 20 jaar ervaring