Marmeren tegels voor elk interieur | Belgian Tile Centre NV

Heb je altijd al gedroomd van een luxueus interieur met marmeren tegels? Marmeren tegels worden gekenmerkt door hun unieke aders en veelvoud aan kleuren. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur er binnenkort tijdloos en klassevol uitziet.

Anima Ever Bagno Residenziale Dettb Ok

Marmeren tegels

Wist je dat de term ‘marmer’ van het Griekse woord ‘marmaros’ komt, wat ‘glanzende steen’ betekent? De glans van marmeren tegels is bovendien een van de zo vele kenmerken die je een gevoel van luxe en comfort bezorgen.

Maar hoe zijn marmeren tegels onstaan? Marmer vormt zich wanneer kalksteen, na langdurige blootstelling aan extreem hoge temperaturen en pressure tijdens de gebergtevorming, transformeert. Deze intense druk vernietigt de typerende fossielen van kalksteen. Marmer is dus eigenlijk gemetamorfoseerde kalksteen. Marmer wordt op diverse locaties wereldwijd gewonnen in steengroeven. Het wordt eerst uit de groeven gehaald als blokken, vervolgens worden er marmeren platen uit gezaagd, waaruit marmeren tegels worden gesneden.

Bezoek onze showroom

Kenmerken van marmeren tegels

Marmer staat bekend om zijn elegantie en tijdloze uitstraling, waardoor het een populaire keuze is voor luxueuze interieurs. Elke marmeren tegel is uniek vanwege de natuurlijke aderpatronen en kleurschakeringen, waardoor een karakteristieke uitstraling ontstaat.

Marmeren tegels als vloer-of wandtegels of als accessoire in je interieur? Met marmeren tegels maak je hoe dan ook een statement in je interieur.

Kies je voor witte marmeren tegels voor een serene, klassieke sfeer die zich naadloos in vrijwel elk interieur voegt? Of ben je eerder fan van een stoerdere look met zwarte, grijze of bruine marmeren tegels? Marmeren tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen, waardoor we voor iedere stijl de ideale marmeren tegels hebben.

Marmer is een duurzaam natuurlijk materiaal dat bestand is tegen slijtage en lang meegaat, mits het goed wordt onderhouden. Bovendien zijn marmeren tegels ook van nature hittebestendig, waardoor ze een ideale keuze zijn voor toepassingen in keukens en badkamers.

Hoewel marmer een stevige en duurzame steensoort is, vereist het regelmatig onderhoud om vlekken te voorkomen en de glans te behouden. Met de juiste zorg kunnen je marmeren tegels jarenlang mooi blijven.

Hoe je marmeren tegels onderhouden?

 • Behandel je marmeren tegels met een speciaal impregneermiddel. Belgian Tile Centre NV geef je advies over welke producten het beste zijn voor je marmeren tegels.
 • Stofzuig regelmatig je marmeren vloertegels en reinig met een mild schoonmaakmiddel dat tevens voedend is voor het marmer. Je kan de juiste schoonmaakmiddelen bij Belgian Tile Centre NV kopen.
 • Let op met zuren zoals azijn, citroensap en zure wijnen! Deze kunnen vervelende vlekken achterlaten die enkel met professionele reinigingsmiddelen te verwijderen zijn.
Copertina B Ok
Mount Grey Verzoet 2 Min
Verde Levanto
Jura Graublau

Benieuwd naar de elegantie van marmeren tegels?

Ontdek het in onze showroom

Showroom Tegels Aalter
Tegels Showroom Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele bouwprojecten

Als bouwbedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier voor marmeren tegels? Belgian Tile Centre NV staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn kwalitatieve werk in de professionele wereld. We bouwden onder andere mee aan het MAS, STAM, IKEA Gent, verschillende scholen, stations en ziekenhuizen.

Meer info

Blavier 2017b 055

Toch liever geen marmeren tegels? Ontdek meer vloeren

Vergen marmeren tegels te veel onderhoud voor jou of ben je op zoek naar iets klassieker en traditioneler? Bij Belgian Tile Centre NV vind je alle soorten vloeren. Of je nu een voorkeur hebt voor tegels, hout of vinyl, we voorzien voor ieder wat wils.

Parket

Laminaat

Vinyl

Keramische tegels in betonlook

Keramische tegels in houtlook

Keramische tegels in natuursteenlook

Natuurstenen vloer met blauwsteen

Natuurstenen vloer met graniet

Natuurstenen vloer met travertijn

Nero Marquina
Bianco Carrara
Emperador Marron

Belgian Tile Centre NV: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Belgian Tile Centre NV staat voor kwaliteit en vertrouwen. Je bent steeds welkom in onze showroom om onze producten te ontdekken. Onze medewerkers staan voor je klaar als je vragen hebt. We geven je altijd eerlijk advies en helpen je zo goed mogelijk om de tegels van je dromen te vinden.

Ben je overtuigd van een van onze producten? Dan blijft ons team klaarstaan voor jou. Zit je nog met vragen of twijfels? Dan kan je ons altijd contacteren. We houden je trouwens steeds op de hoogte over levertermijnen. Je kan, als je dat wil, ook een beroep doen op onze plaatsingsdienst. We leveren dan niet enkel je marmeren tegels, maar plaatsen ze ook. We zorgen voor een stevige ondergrond en plaatsen je tegels met oog voor de kleinste details. Zo ben jij verzekerd van een topresultaat en een vloer die jarenlang meegaat.

 • ruim aanbod
 • 10 jaar garantie
 • grote toonzaal van 1500 m2
 • 2x per jaar opendeur met forse kortingen
 • eigen plaatsingsdienst
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • uitzonderlijke klantenservice
 • meer dan 20 jaar ervaring
 • ruim aanbod
 • 10 jaar garantie
 • grote toonzaal van 1500 m2
 • 2x per jaar opendeur met forse kortingen
 • eigen plaatsingsdienst
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • uitzonderlijke klantenservice
 • meer dan 20 jaar ervaring