Keramische tegels in houtlook | Belgian Tile Centre NV

Ben je binnenkort van plan om een nieuwe vloer te leggen? Keramische houtlook tegels vergen weinig onderhoud en creëren gezelligheid in huis. Belgian Tile Centre NV biedt een waaier aan keuze uit verschillende kleuren, patronen en formaten houtlook tegels.

Vloer Travertino Oceano Architect Patrick Persoons Fotografie Nick Cannaerts Plan Magazine Min

Keramische houtlook tegels

Geef je huis een warme en gezellige uitstraling met keramische vloertegels in houtlook, ook bekend als keramisch parket. Deze tegels bieden het warme gevoel van echt hout, maar zonder het gekraak, de vervorming en het intensieve onderhoud. Geniet van de natuurlijke uitstraling van hout zonder je zorgen te maken over vocht, vlekken of krassen.

Keramische houtlook tegels bieden over het algemeen superieure prestaties. Tegenwoordig onderscheiden ze zich nog nauwelijks van echt parket, maar met de voordelen van een keramische tegel. Met behulp van moderne technologieën zijn keramische houtlook tegels een nauwkeurige en vrijwel identieke weergave van echte houten tegels. Ze behouden de karakteristieke houtkleur en -structuur, inclusief nerven, knoesten, barsten, onregelmatigheden en zelfs kleine imperfecties.

Kom langs in onze showroom

Kenmerken van houtlook tegels

Eén van de grootste troeven van keramische houtlook tegels is zonder twijfel de onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot echt hout zijn keramische houtlook tegels eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Ze vereisen geen speciale behandelingen of afwerkingen en worden gemakkelijk schoongeveegd met een vochtige doek of dweil. Door hun hoge dichtheid en lage porositeit absorberen deze tegels geen vuil of water. Daarnaast zijn keramische houtlook tegels extreem kleurvast, bestand tegen UV-stralen en krasbestendig, waardoor ze na jarenlang intensief gebruik nog steeds hun oorspronkelijke uitstraling behouden.

De keramische houtlook tegels hoeven zeker niet onder te doen voor echt parket. Met het blote oog is het verschil nauwelijks te zien. Houtimitatie- of houtlook tegels bootsen op vandaag vrijwel alle houtsoorten na, van padoek tot afrormosia en afzelia. Het resultaat? Een natuurlijke en authentieke uitstraling in je huis.

Daarnaast kunnen keramische houtlook tegels gecombineerd worden met vloerverwarmingssystemen voor extra comfort in koude seizoenen.

Keramische houtlook tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, afwerkingen en formaten. Of je nu de voorkeur geeft aan lichtbeige of donkerbruine tinten, de keuze is aan jou. Maar houtlook tegels onderscheiden zich niet enkel op basis van kleur, binnen een serie kunnen tot wel 90 verschillende prints voorkomen, waardoor je de houtlook tegels kan combineren in verschillende patronen, vergelijkbaar met echte houten tegels. Maar je kunt ook andere legpatronen gebruiken, zoals visgraat-, keper- of blokverband. Kortom, keramische houtlook tegels zijn geschikt voor verschillende interieurstijlen en ontwerptoepassingen.

Keramische houtlook tegels worden geproduceerd met behulp van natuurlijke materialen zoals klei, zand en diverse mineralen. Bovendien zijn ze volledig recycleerbaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor vloerbekleding.

Toronto 50lvr127
Vancouver 50lvre130
Louise 50lvre124
Moraine 50lvre113 Banner
Regina 50lvre139

Benieuwd naar meer? Ontdek alle mogelijkheden in onze showroom

Kom langs!

Showroom Tegels Aalter
Tegels Showroom Aalter
Showroom Btc Aalter
Professionele Tegelprojecten

Professionele bouwprojecten

Belgian Tile Centre NV is er niet enkel voor gezinnen, ook bedrijven en aannemers kunnen keramische houtlook tegels bij ons bestellen. Al meer dan 20 jaar staan we bekend om onze kwaliteit in de professionele wereld. We werkten mee aan grote bouwprojecten zoals het MAS (Antwerpen), het STAM (Gent), IKEA Gent, RMCA (Tervuren), verschillende scholen, ziekenhuizen en stations.

Meer over bouwprojecten

Blavier 2017b 055

Ontdek onze andere keramische tegelsoorten

Ben je niet zeker of keramische houtlook tegels wel volledig jouw ding zijn? Of ben je eerder op zoek naar strakke tegels met wat meer pit? Belgian Tile Centre NV biedt een uitgebreid assortiment aan en samen gaan we op zoek naar de perfecte tegels voor jouw interieur en/of exterieur.

Betonlook

Natuursteenlook

Heb je eerder een voorkeur voor natuurstenen tegels of andere vloertypes? Dan hebben we bij Belgian Tile Centre NV ook hier verschillende opties in petto. Neem een kijkje naar onze tegelsoorten en vloertypes.

Blauwsteen

Graniet

Marmer

Travertijn

Parket

Laminaat

Vinyl

Belgian Tile Centre: onze kwaliteit, jouw zekerheid

Belgian Tile Centre NV staat voor kwaliteit en vertrouwen. Je bent steeds welkom in onze showroom om onze producten te ontdekken. Onze medewerkers staan voor je klaar als je vragen hebt. We geven je altijd eerlijk advies en helpen je zo goed mogelijk om de tegels van je dromen te vinden.

Ben je overtuigd van een van onze producten? Dan blijft ons team klaarstaan voor jou. Zit je nog met vragen of twijfels? Dan kan je ons altijd contacteren. We houden je trouwens steeds op de hoogte over levertermijnen. Je kan, als je dat wil, ook een beroep doen op onze plaatsingsdienst. We leveren dan niet enkel je keramische houtlook tegels, maar plaatsen ze ook. We zorgen voor een stevige ondergrond en plaatsen je tegels met oog voor de kleinste details. Zo ben jij verzekerd van een topresultaat en een vloer die jarenlang meegaat.

 • ruim aanbod
 • 10 jaar garantie
 • grote toonzaal van 1500 m2
 • 2x per jaar opendeur met grote kortingen
 • eigen plaatsingsdienst
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • uitzonderlijke klantenservice
 • meer dan 20 jaar ervaring
 • ruim aanbod
 • 10 jaar garantie
 • grote toonzaal van 1500 m2
 • 2x per jaar opendeur met grote kortingen
 • eigen plaatsingsdienst
 • wekelijkse magazijnverkoop op zaterdag
 • uitzonderlijke klantenservice
 • meer dan 20 jaar ervaring