Dé interieurtrends van 2024 | Belgian Tile Centre

Is dit het jaar waarin jouw interieur een upgrade krijgt? Ontdek de interieurtrends van 2024 en volg onze vloer- en wandtips om helemaal mee te zijn.

Pexels Wendy Wei 20337842

Organische vormen en materialen

De strakke moderne interieurs hebben hun tijd gehad. De afgelopen jaren deden organische vormen hun intrede in onze woningen en ook in 2024 draait het om natuurlijke, afgeronde vormen en materialen. Geen scherpe hoeken, wel meubels, vloeren, wanden en decoratie waar een flow inzit.

Denk aan: hout, bamboe, riet, keramiek en jute

Vloerinspiratie

Je vloer laten matchen met de interieurtrends van 2024? XXL-tegels creëren rust met hun naturelle uitstraling. Kies voegen in dezelfde kleur als de tegels voor een eindeloos effect. Ook parket, laminaat en natuursteen passen perfect bij deze trend omdat het, uiteraard, natuurlijke materialen zijn.

Mystery White Grip 60x60 Amb1
Project 01
Image Content 06
Sage Green Neutral Interior

Natuurlijke kleuren

Niet enkel in vorm, maar ook qua kleuren houden we het dit jaar naturel. En dan bedoelen we niet het beige of ‘greige’ dat de voorbije jaren enorm populair was. Het mag iets kleurrijker, maar wel subtiel en organisch, zoals sage green, pastel pink of peachy orange.

Vloerinspiratie

De kleur van je vloeren houd je best neutraal en licht, zoek het daar dus toch maar in de beige of grijze tinten. Wil je je interieur wat levendiger maken? In je keuken, badkamer of woonkamer kan je een gekleurde accentmuur toevoegen met leuke tegels.

Image Conversion Grid 01
Pexels Karolina Grabowska 4977410
Image Slider Keramiek 01
Blavier 2017b 051
Allure Hazel Bagno
Bagno Hotel Detta Ok

Nog twijfels over welke kant je wil opgaan?

Kom inspiratie opdoen in onze showroom

Bezoek ons

Pexels Marta Dzedyshko 2067638

Soft outdoor

Deze interieurtrend laat binnen en buiten in elkaar overvloeien en creëert een rustgevende omgeving. Verbondenheid met de natuur staat hier meer dan ooit centraal. Denk aan inheemse houtsoorten voor meubilair, natuurlijke kleuren en veel planten.

Vloerinspiratie

Heb je een terras? Kies dan voor gelijkaardige materialen voor zowel binnen als buiten. Laat je woonruimte naadloos overlopen in je terras door te kiezen voor parket binnen en houten planken buiten. Of kies voor dezelfde natuursteen zowel binnen als buiten. Een overgangszone zoals een veranda of serre met natuurstenen tegels past ook perfect bij deze interieurtrend voor 2024.

Pexels Rachel Claire 5490300
Pexels Jonathan Borba 3255245
Terrastegels Btc

Extra tip: wandtegels zijn in 2024 een populaire keuze. Niet enkel in badkamers en keukens, maar ook in woonruimtes en hallen duiken ze steeds vaker op. Experimenteer dus met materialen, kleuren en patronen en zet je interieur helemaal naar jouw hand.

Boho 70's Interior

Boho 70’s

Voor de interieurtrends van 2024 keren we eventjes terug naar de jaren ’70. De vintage retrostijl is opnieuw in opmars en dan vooral de bohemian-kant van de tijdsperiode. Denk aan warme oranje tinten, donkergroene accentmuren, veel hout, riet en textiel. De organische vormen en materialen keren hier ook terug, in een iets kleurrijker jasje.

Vloerinspiratie

De bohemian 70’s schreeuwen parket, liefst in visgraatpatroon. Ook mozaïektegeltjes met bloemenmotief of geometrische figuren passen goed bij deze trend.

Regina 50lvreh139
Mozaïek Boho 70's
Pexels Julia Volk 5769593
20 Summer House Render 5

Mix & match

De interieurtrends van 2024 beloven veel vrijheid en laten gezinnen los om te experimenteren met materialen en stijlen. Is de ‘Ibiza style’ helemaal jouw ding, maar wil je er wat meer kleur aan geven? Dit jaar kan het allemaal. Zoals eerder gezegd zijn de strakke moderne interieurs passé. Mix & match dus naar hartenlust en creëer een gezellig stekje waar jij en je gezin helemaal jullie zelf kunnen zijn.

Vloerinspiratie

Combineer verschillende materialen voor je vloeren. Kies bv. parket voor je vloeren en natuurstenen tegels aan de wand als accentmuur.

Emperador C Architect Pascal De Ro 1 Min
1
Marazzi Mystone Ceppo Di Gre 008

Bezoek onze showroom met meer dan 1500m2 tegelinspiratie

Kom eens langs